Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Λίγες ώρες πριν τη βροχή...

φωτο: webcam orosziria.gr


φωτο: Ηλίας Σιώκος 30/9/2013

φωτο: Ηλίας Σιώκος  30/9/2013



Λίγες ώρες πριν τη χθεσινοβραδινή βροχή έπιασε φωτιά στη Ζήρεια, πίσω από τη λίμνη Δασίου. Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός, το δάσος πυκνό και δύσβατο, το έδαφος ξερό από τη παρατεταμένη λειψυδρία και η ζημιά έγινε. Φάγαμε γκολ στο 90+. Εκατοντάδες στρέμματα ελατοδάσους κάηκαν και καταλάβαμε άλλη μία φορά ότι δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό.


Ήδη οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για στουπιά που βρέθηκαν στην περιοχή και όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με εμπρησμό. Ευτυχώς, χάρη στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής και των γνωστών αγνώστων θεματοφυλάκων του βουνού (ομάδα Λαγού - Κίσσα - Κυλλήνιου Άδωνη κλπ), αλλά και της νυχτερινής βροχής που έσβησε τελείως τη φωτιά, γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Ας πάρουμε το μάθημά μας και από αυτό το πάθημα κι ας εντείνουμε τις προσπάθειές μας την επόμενη χρονιά για να κρατήσουμε τα δάση της Ζήρειας απείραχτα. Ο "Κυλλήνιος Άδωνις" μάς χρειάζεται όλους. Να είμαστε εκεί εμείς, για να είναι εκεί και τα δάση...

Α.Α.Ζ.

1 σχόλιο:

lokin είπε...

Και να κοιτάξουμε το νέο καταστροφικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα δάση, γιατί νομίζω οτι εκεί είναι η αιτία της πυρκαϊάς.